Anders Laugesen © 2008                    

 

 

 

 

 

   

     

 

Foredrag om globale udfordringer


Dommedag nu - om økonomi, kultur og religion i en foranderlig verden: Om hvordan den globale økonomi ændrer vores livsforudsætning, fordi den radikalt forandrer verdens kulturer og religioner.

Viden, visdom og Vorherre i verden: Vi ved så meget om alt lige fra atomer til stjernetåger. Alligevel hænger verden ikke altid særlig godt sammen. Klimaforandringer, krige og elendig kaffe. Hvad skal man dog stille op? I foredraget er der et bud på, hvorfor skønhed, sansning og syn for næsten er afgørende for at finde Vorherres visdom i verden. Der smages, lyttes og spejdes under vejs efter spor af skønhed.

Voldens væsen: Refleksioner over menneskets bagside efter mange års rejser i en verden med lidelse, vold og menneskelig armod. I foredraget indgår glimt fra min prisbelønnede film 'Voldens væsen'.

 

 

Verden er viis

Verden er voldsom

Verden er bygget på vækst

Efter 30 år med mange rejser rundt i verden har jeg ved selvsyn konstateret den gennemgribende forandring i menneskers forståelse af livet. Den nye verden har bragt vokseværk og velstand. Men samtidig knfronterer den os med voldsom kraft med menneskets bagside.